• Magiske Hans

    Bilder til ein tryllekunstnar. Fotografert på operataket med Barcode i bakgrunnen.

  • Aja 220

    Portrett av Aja Humm

    Aja Humm hadde behov for nye portretter til hennar nettside. Det skulle vera passe formelt og passe personlig. Bileta er tatt i fra operaen (der ho jobbar som fiolinist). Me hadde ein fin formiddag i Operaen i lag, og tok desse portretta av Aja Humm.

  • Stineplussjonas 306 C

    Regnværsbryllup

    Bilder fra bryllupet til Jonas og Stine, utenfor Nøtterøy. Regnet plasket ned, men av og til kan det bli ganske så fine bilder fra et ekte regnværsbryllup!

  • Xvision 02

    Bedriftsfotografering: Xvision

    Xvision hadde behov for nye bilete av sine ansatte anledning lanseringa av ny nettside. Briefen var å fotografere dei på ein ekte og naturlig/jordnær måte. Me brukte derfor deira kontolokale som bakgrunn til portrettbileta, samt at me fotograferte dei ansatte i deira jobbmiljø. Sjå bileta i bruk på deira lekre nettside xvision.no, designa av StudioLarsen.

  • Marita Nikolai 533

    Bryllupsfotografering: Marita og Nikolai

    I dette bryllupet til Marita og Nikolai, fekk eg virkelig smaken på bryllupsfoto. Eg var med frå morgon til kveld og fotograferte stort og smått. For eit par og for ein fest! Storkoste meg frå start til slutt. Brudebileta er fotografert på Halsnøy Kloster. På Halsnøy kloster finn du ruinar av eit augustinarkloster frå 1300-talet. Klosteret ligg på heimstaden min, øya Halsnøy i Sunnhordland, som ligg sør i Hardangerfjorden.

  • Portrett av Per Fugelli

    Portrett av Per Fugelli til magasinet Pensjonisten for RedInk. Eg fekk ein time med han, slo av ein prat i stua, tok ein tur i Botanisk Hage og var med å kjøpe fisk i lokalbutikken på Grønland. Ein fin fyr.

  • Karianne Trio 372

    Søskenfotografering

    Hadde ein formiddag med desse tre søte søstrene i Botanisk Hage. Og ja, to av dei er tvillinger.

  • Rusken 86

    Bilete av Fabian Stang og rusken

    Ryddesesongen er i gang. Rusken bretter opp armene og vil gjøre Oslo til Europas reneste by. Noe ordfører Fabian Stang støtter opp under.

  • Fotograf vs. designar

    Veit ikkje om det er som har misforstått eller om det er kunden/markedet. Saken er den at eg synest det er 1000 gongar lettare å tjene penger på fotografi i forhold til design – til trass for at eg har ein master i design og er sjølvlært i foto. Kvifor er det slik?

  • Biletet - den overfladiske formidlaren?

    Kom over ein interessant artikkel om biletet sitt angrep på teksten, skrive av Pål Veiden (f. 1958), dr.polit og førsteamanuensis i sosiologi ved Høyskolen i Oslo.

  • Stop motion + tilt shift

    I morgon skal eg opp i ei heisekran for å lage ein kort filmsnutt av Seilduken til Kunsthøgskulen i Oslo. Gleder meg. Her er litt inspirasjon til filmen eg skal laga.

  • ESSAY-samling 2005–2008

    Ein stor del av studiet på Høgskulen i Gjøvik gjekk ut på å skrive essay om designrelaterte temaer. Her er ei samling av alle essay i emna fotografihistorie, informasjonsgrafikk, typografihistorie, designhistorie og mediehistrie og tekstteori.

  • Informasjonsgrafikk 1

    The Visual Display of Quantitative Information av Edward Tufte vekte stor merksemd då den vart utgjeve i 1983 – både av positiv og negativ karakter. Forfattaren Edward Tufte har skrive, utforma og sjølvpublisert følgjande tre bøker om informasjonsgrafikk: The Visual Display of Quantitative Information (1983), Envisioning Information (1990), Visual Explanations (1997). Me skal i dette essayet sjå nærare på den første boka han ga ut: The Visual Display of Quantitative Information.

  • Informasjonsgrafikk 2

    Utvikling og design av skjema dreier seg om noko mer enn grafisk blankett-konkstruksjon og tekniske løsninger tilpassa vår digitale tidsalder. Kva meines med dette utsagnet?

  • Brukskvalitetstesting

    Gjør en evaluering av brukskvaliteten ved et kommersielt nettsted.

    Skrive i forbindelse med faget «Ergonomi i digitale medier».